המתכון: בטטה במילוי עדשים ירוקות ואגוזי מלך
המצרכים
1 בטטה גדולה
1 בצל גדול
1/2 כוס עדשים ירוקות שהושרו במים ערב לפני
חופן אגוזי מלך קצוצים
4 פטריות שמפיניון טריות גדולות (או 8 קטנות)
מלח, פלפל, פפריקה וכורכום לפי הטעם
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד להתרככות.
2. אופים את הבטטה בתנור בחום של 200 מעלות עד להתרככות (45-60 דקות).
3. חותכים את הבצל והפטריות לרצועות דקות וארוכות.
4. מחממים במחבת את שמן הזית ומקפיצים את הבצל והפטריות.
5. מוסיפים את העדשים המבושלות והאגוזים הקצוצים ומערבבים היטב.
6. מתבלים במלח, כורכום, פפריקה ופלפל שחור לפי הטעם.
7. מוציאים את הבטטה מהתנור, חוצים לשניים וממלאים בתערובת העדשים.
* אפשר לשלב עם סלט ירוקות טרי.