המתכון:בלינצ'ס במילוי ממרח חלבה או קרם שוקולד (טבעוני)
המצרכים לבצק
2 כוסות קמח (מלא, כוסמין, שיפון, תמי)
חצי חבילת אבקת אפייה
כף שמן
קורט מלח
2 כפות סוכר קנים אורגני
1.5 כוסות מים
1 כוס חלב סויה
חומרים למילוי חלבה
טחינה גולמית של הררית
סילאן
חומרים למילוי שוקולד
חבילת טופו משי
250 ג' שוקולד מריר
2 כפות חלב סויה
1 כפית קקאו
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סירופ אגבה
קורט מלח
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל חומרי הבצק ומניחים בצד לכ-15 דקות.
2. מחממים שמן זית במחבת (רצוי לרסס באופן שווה על כל המחבת).
3. בוזקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת לקבלת שכבה דקה מאוד.
4. כאשר הבלילה מקבלת גוון חום הופכים לבישול הצד השני.
5. לאחר שהצד השני מקבל גוון חום גם הוא, מוציאים לצלחת לקירור.
6. מכינים את המילוי הרצוי:
a. מילוי חלבה-מערבבים כמות שווה של טחינה גולמית וסילאן עד לקבלת תערובת אחידה. ניתן להוסיף עוד טחינה או סילאן לפי הטעם.
b. מילוי שוקולד- ממיסים את השוקולד מעל סיר עם מים רותחים, וטוחנים את כל החומרים יחד (כולל השוקולד המומס) במטחנה חזקה.
7. לאחר שהבלינצ'ס קר מורחים את המילוי ומגלגלים.