המתכון: זלבייה עם דבש וקינמון (טבעוני)
המצרכים
250 גרם קמח כוסמין
230 גרם מים פושרים
10 גר' שמרים יבשים
1.5 כף דבש/ סילאן
1 כפית מלח שטוחה
1/2 כוס שמן קוקוס לצריבה במחבת
מרכיבים לסירופ המתוק
1/2 כוס דבש/ סילאן
1/4 כוס מים רותחים
חצי כפית קינמון
אופן ההכנה
1. מערבבים היטב בקערה את כל החומרים למעט המים. את השמרים לפזר על הקמח.
2. מוסיפים את המים ומערבבים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. נותנים לבצק לנוח רבע שעה.
3. כעבור רבע שעה לשים שוב. נותנים לבצק לנוח שעה.
4. מחממים מחבת ומשמנים במעט שמן.
5. קורצים עיגול מהבצק בעזרת ידיים רטובות, פותחים לצדדים את הבצק מעט ומניחים על שכבת השמן הדקה שבמחבת.
6. כשצד אחד משחים הופכים את הבצק לצד השני.
7. חשוב לשים לב שעובי הבצק לא יעלה על 2 ס"מ.
8. מערבבים את כל מרכיבי הסירופ ושופכים מעל הזלבייה המוכנה.