המתכון: קניידלעאך בריא ומזין
מי אמר שקניידלעאך חייב להיות רק הפולני המסורתי? ואולי אפשר אחרת?
לא במקום חס וחלילה 🙂 אלא בנוסף .
אז חשבתי, החלפתי, ערבבתי ו…יצא לי טעם מדהיםםםםםםםםם
מוזמנים להתפרע ולדמיין כאילו יצאנו ממצרים…אהה…מחוות בריאות אי שם בצפון :-).
חג פסח שמח ו…בריא 🙂
המצרכים
2 כוסות קמח מצה מכוסמין מלא
2 בטטות בינוניות
1 כפית מלח הימלאייה לתערובת
1/2 כוס מים לתערובת
1 כף אבקת מרק טבעית למרק הקניידלעאך
1/2 ליטר מים למרק הקניידלעאך
כף מלח הימלאייה למרק הקניידלעאך
אופן ההכנה
1. מקלפים את הבטטות, חותכים אותן לקוביות ומבשלים עד להתרככות.
2. מועכים בטטה אחת לפירה חלק.
3. מערבבים בקערה את קמח המצה, הפירה, המלח והמים לתערובת הקניידלעאך יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
4. יוצרים עיגולים מהתערובת שהתקבלה.
5. מרתיחים את ליטר המים ומבשלים את עיגולי הקניידלעאך בסיר יחד עם קוביות הבטטה שנשארה.
6. כעבור 10 דקות מוסיפים לסיר את אבקת המרק הטבעית והמלח ומערבבים היטב.