המתכון: קניידלך ללא גלוטן בסגנון אסייתי
מי אמר שקניידלעאך חייב להיות עם גלוטן? ואולי אפשר אחרת?
לא במקום חס וחלילה 🙂 אלא בנוסף. לחולי צליאק או לכאלה שסתם נמנעים מגלוטן…
אז חשבתי, הוספתי, ערבבתי ו…יצא לי טעם מדהיםםםםםםםםם. לא תרגישו בהבדל
מוזמנים להתפרע ולדמיין כאילו יצאנו ממצרים…אהה…משדות אורז, תירס וקטניות :-).
חג פסח שמח ו…נטול גלוטן 🙂
המצרכים
2 כוסות קמח תמי כתום
1 כוס מים
1/2 כוס רוטב סויה ללא גלוטן
2 גבעולי סלרי + העלים
1/4 כרוב לבן למרק הקניידלעך
1/2 ליטר מים למרק הקניידלעאך
כף מלח הימלאייה למרק הקניידלעאך
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את קמח תמי, 1/2 מכמות רוטב הסויה והמים לתערובת הקניידלעאך יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
2. יוצרים עיגולים מהתערובת שהתקבלה.
3. קוצצים את הכרוב והסלרי לקוביות קטנות.
5. מרתיחים את ליטר המים ומבשלים את עיגולי הקניידלעאך בסיר יחד עם הכרוב, הסלרי והמלח.
6. כעבור 20 דקות מוסיפים לסיר את שארית רוטב הסויה ומערבבים היטב.