המתכון: ממרח עדשים כתומות בטעם פיצה
המצרכים
1 כוס עדשים כתומות
1 כפית שמן זית
3 עגבניות גדולות
1 כפית מלח הימאלייה
חופן בזיליקום
כפית אורגנו יבש
אופן ההכנה
1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים הכתומות עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים.
2. חולטים את העגבניות ומקלפים מהן את הקליפה.
3. קוצצים את העגבניות והבזיליקום דק-דק.
4. מכניסים למטחנה את העגבניות, שמן הזית, הבזיליקום, האורגנו, המלח והעדשים הכתומות עד לקבלת ממרח חלק.
*ניתן למרוח בכריך הילדים לבית הספר או לנגב עם פיתה.