המתכון: אנטיפסטי עם טחינה ירוקה
המצרכים
1 קישוא
אשכול עגבניות שרי
1 בטטה
1 חציל
1 לפת
1 פלפל צהוב/אדום/כתום
1 גזר
סלסלת פטריות שמפניון
מצרכים לטחינה הירוקה:
1/2 כוס טחינה גולמית
חופן בזיליקום
מיץ מחצי לימון טרי
1/2 כוס מים
1/2 כפית מלח
1 שן שום
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הקליפה מהבטטה, הלפת והגזר.
2. חותכים את כל מרכיבי האנטיפסטי לקוביות קטנות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
3. אופים בתנור בחום של 250 מעלות טורבו למשך חצי שעה.
4. מכניסים את כל מרכיבי הטחינה הירוקה לבלנדר חזק וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
5. שופכים את הטחינה הירוקה מעל האנטיפסטי .