המתכון: קובנה טבעונית מקמח כוסמין מלא
המצרכים:
1 קילו קמח כוסמין מלא מנופה
10 גרם שמרים יבשים (2 כפיות גדושות)
60 גרם סוכר קנים אורגני (2/3 כוס חד"פ)
40 גרם מלח הימאלייה
766 גרם מים חמימים
כף שמן זית
60 גרם שמן קוקוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את השמרים והסוכר עם מחצית מכמות המים עד שהסוכר נמס לחלוטין.
2. מערבבים בקערה את הקמח עם המלח ויוצרים גומה.
3. שופכים לתוך הגומה את מי השמרים ומערבבים היטב.
4. מוסיפים את שאר המים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
5. ממשיכים ללוש את הבצק במשך 5 דקות ומניחים להתפחה כחצי שעה. מורחים חצי מכמות שמן הזית מעל כדור הבצק.
6. לשים את הבצק ומניחים להתפחה שנייה כחצי שעה. מורחים את שאר שמן הזית מעל כדור הבצק.
7. שופכים מעט שמן קוקוס לתוך סיר הקובנה ומורחים את השמן על כל התחתית ודפנות הסיר.
8. לוקחים חתיכה מהבצק (לפי גודל חתיכות הקובנה שרוצים), משמנים אותה בשמן הקוקוס, יוצרים עיגול ומניחים בתוך הסיר.
9. חוזרים על התהליך שבסעיף 8 עד שנגמר הבצק או המקום בסיר (תלוי בגודל הסיר).
10. מניחים להתפחה של חצי שעה במקום חם או 3/4 שעה בטמפ' החדר.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
12. מורידים את החום ל-180 ואופים במשך 40 דקות (אפשר להמשיך לאפות בתנור עד לקבלת צבע שחום יותר)
*ניתן לאכול את הקובנה לצד רסק עגבניות וסחוג.