המתכון: שטרודל תפוחי עץ מדפי פילו
המצרכים:
1 תפוח עץ
כפית סוכר
חצי כפית קינמון
2 דפי פילו
כף סילאן
כף מים
1 נייר אפייה
אופן ההכנה:
1. קוצצים את התפוח לקוביות קטנות.
2. מערבבים את התפוח עם הסוכר והקינמון.
3. מחלקים את כמות התפוח הקצוץ ל-2 ומניחים במרכז כל דף פילו.
4. סוגרים את דף הפילו מעל קוביות התפוחים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
5. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות.
6. מערבבים את הסילאן והמים לתערובת אחידה.
7. כשהשטרודלים מוכנים, מורחים את תערובת הסילאן עם מברשת אפייה מעל הבצק.
*ניתן להגיש עם כדור גלידת סורבה בצד.