המתכון: בורקס במילוי מנגולד
המצרכים לבצק בורקס אחד:
כף קמח גדושה עם ניעור של קמח כוסמין מלא
1 כפית שמן זית
1 כף מים
קורט מלח הימאלייה
המצרכים למילוי:
1/2 בצל יבש
1 כף שמן זית
חופן עלי מנגולד
קורט מלח
קורט כורכום
אופן ההכנה:
1. מחממים במחבת את שמן הזית של המילוי.
2. חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים אותן קלות בשמן החם.
3. חותכים את עלי המנגולד לקוביות קטנות ומוסיפים אותן למחבת עם הבצל המטוגן.
4. מוסיפים את המלח והכורכום ומערבבים היטב.
5. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת עיסה אחידה.
6. משטחים את הבצק לפיתה דקה ומניחים מהמילוי במרכז הבצק.
7. סוגרים את הבצק מעל המילוי ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה (כ-15 דקות. תלוי בחוזק התנור)
*ניתן לפזר מעל הבורקס פרג, שומשום, זעתר ועוד.