המתכון: מרק תחתיות ארטישוק בקרם במיה
המצרכים:
1 שקית תחתיות ארטישוק קפואות
1/2 שקית במיה קפואה
1 בצל גדול
מלח ופלפל לפי הטעם
כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
500 מ"ל מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את הבמיה עד להתרככות.
2. טוחנים בבלנדר את הבמיה עם המים, התבלינים והלימון עד לקבלת קרם חלק.
3. מחממים בסיר את שמן הזית.
4. קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים קלות בשמן.
5. חותכים חלק מתחתיות הארטישוק לקוביות וחלק משאירים שלמות.
6. שופכים את קרם הבמיה לסיר ומוסיפים את תחתיות הארטישוק.
7. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
8. מבשלים עד להתרככות תחתיות הארטישוק (20-30 דקות).