המתכון: עוגת בננות ואגוזי מלך (באדיבות תמר – תלמידת כיתה ט' תיכון עירוני ד' תל אביב)
המצרכים
3 ביצים
1 כוס תמרים מזן מג'הול מגולענים
שקית אבקת אפייה
1.5 כוסות קמח כוסמין מלא
4 בננות
כפית פתיתי קוקוס
1/2 כוס שמן זית
חופן אגוזי מלך
חופן פצפוצי שוקולד
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הביצים, שמן הזית, התמרים, אבקת האפייה והקוקוס.
2. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים היטב.
3. מועכים את הבננות עד לקבלת מרקם חלק ומוסיפים לקערה.
4. חותכים את אגוזי המלך לחצי, מוסיפים לקערה ומערבבים היטב.
5. מעבירים את הכל לתבנית ומפזרים מעל את פיצפוצי השוקולד.
6. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז התבנית יוצא נקי.
*חשוב להגיש צונן.