המתכון: בראוניז שעועית שחורה
המצרכים:
133 גרם שעועית שחורה/אדומה (1 כוס חד"פ שתייה קרה)
20 גרם אבקת קקאו טבעי (3 כפות מלאות)
100 גרם פתיתי שיבולת שועל דקה (1 ן-3/4 כוסות חד"פ שתייה קרה)
10 תמרים מגולענים ומקולפים מזן בראי (או 5 מג'הול)
20 גרם שמן קוקוס (3 כפות במצב צבירה נוזלי)
קורט מלח הימאלייה
100 גרם כוס סירופ מייפל טבעי (1/2 כוס חד"פ שתייה קרה)
1 כפית תמצית וניל טבעית
אופן ההכנה:
1. משרים את השעועית השחורה בקערה עם המים למשך 24 שעות, מסננים ומשאירים במסננת עד להנבטה (בקיץ כ-12 שעות, בחורף כ-24/48 שעות).
2. מבשלים את השעועית בסיר עם מים עד להתרככות מלאה (יוצא 340 גר' שעועית מבושלת = 3 כוסות חד"פ לשתייה קרה)
3. טוחנים בבלנדר את השעועית המבושלת עם כל שאר המרכיבים – עד לקבלת בלילה חלקה וסמיכה.
4. שופכים את הבלילה לתבנית לפי עובי הבראוניז הרצוי (מתאים לתבנית אינגליש קייק אחת).
5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות למשך 18 דקות ומוציאים מהתנור להתקררות.
*חותכים לריבועים לפחות חצי שעה אחרי שהבראוניז יצאו מהתנור.