המתכון: קציצות עדשים שחורות
המצרכים:
250 גרם עדשים שחורות
3 גזרים
1 בצל יבש גדול
2 גבעולי סלרי + העלים
100 גרם קמח מלא (חיטה/כוסמין)
4 כפות שמן
50 גרם מים
כפית מלח הימאלייה שטוחה
אופן ההכנה:
1. מבשלים בתוך סיר עם מים רותחים את העדשים והגזר עד להתרככות.
2. מועכים בקערה את הגזר והעדשים קלות ומוסיפים לקערה את הקמח, המים, השמן והמלח.
3. קוצצים את הבצל והסלרי לחתיכות קטנות ומוסיפים לקערת העדשים.
4. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל של כדור טניס.
5. אופים בתבנית על נייר אפייה בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.