המתכון: לחוח ללא גלוטן (טבעוני)
המצרכים
30 גרם שמרים יבשים
10 גרם סוכר קנים אורגני
500 גרם קמח תמי כתום
10 גרם מלח
1.5 ליטר מים חמימים
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
2. מערבבים היטב את השמרים, כוס מהמים והסוכר עד להתססה (כ-10 דקות).
3. מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר המים.
4. מערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית ללא גושים. משאירים למנוחה של שעה.
5. משמנים קלות מחבת טפלון בשמן קוקוס ושופכים כמות של מצקת אל המחבת. מטים את המחבת מצד לצד כך שכל הבלילה תתפזר באופן שווה במחבת.
6. מניחים את המחבת הקרה על אש עם להבה גדולה עד שכל הבועות שבבצק מתנפצות והופכות להיות חורים.
7. מנמיכים את האש עד לקבלת צבע שחום בתחתית הלחוח (3 דקות בערך).