המתכון: עוגת תפוזים ללא גלוטן (טבעוני)
מצרכים: (ל-2 תבניות אלומיניום 258/36)
1 כף זרעי פשתן
48 גרם מיץ תפוזים
40 גרם סוכר קנים אורגני
100 גרם קמח תמי לביסקוויטים
1/4 כפית גרידת תפוז
1/2 כפית אבקת אפייה
40 גרם שמן קוקוס במצב נוזלי
3 כפות מים
אופן ההכנה
1. טוחנים את זרעי הפשתן ומערבבים אותם בכוס עם המים. משרים ל-5 דקות.
2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מחלקים את התערובת לשניים ושופכים לתבניות.
4. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 175 דקות ל- 25 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא לח ונקי.
5. מוציאים, מצננים והופכים על רשת להמשך צינון.
הצעה- ניתן לפזר קוקוס מעל העוגה.