המתכון: המבורגר פטריות
המצרכים:
חצי סלסילת פטריות שמפיון טריות
1/2 חבילת טופו במרקם קשה בטעם טבעי
4 כפות קמח מלא / קמח תמי כתום (ללא גלוטן)
5 כפות מים
מלח, פלפל, כמון, כורכום ופפריקה מתוקה – רבע כפית מכל תבלין
כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הפטריות והטופו לקוביות קטנות מאוד ומכניסים לקערה.
2. מוסיפים את כל שאר המרכיבים חוץ משמן הזית.
3. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה ואפילו טיפה דביקה.
4. מעצבים מהעיסה קציצות עגולות ושטוחות בעובי של 1 ס"מ ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
5. מזלפים את שמן הזית מעל ההמבורגרים ואופים בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שמשחים.
*ניתן להגיש לצד ההמבורגר סלט ירקות חי.