המתכון: חומוס וטופו (טבעוני בריא)

חומוס וטופוהמצרכים

1 בצל לבן גדול
1 בצל סגול גדול
1 חבילת טופו בטעם טבעי (לא טופו משי)
2 כפות שמן זית
כוס גרגירי חומוס (מושרים במשך 24 שעות)
2 כפות טחינה אתיופית משומשום מלא
3 כפות מים
3 כפות לימון
תבלינים לפי הטעם- כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.

אופן ההכנה

1. חותכים את הבצלים לרצועות.
2. מחממים את שמן הזית במחבת ומקפיצים את רצועות הבצל עד להשחמה.
3. חותכים את הטופו לקוביות ומוסיפים למחבת עם הבצלים.
4. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה מתוקה ומלח (לפי הטעם) ומערבבים היטב כרבע שעה.
5. מרתיחים את גרגירי החומוס עד שהם רכים, מסננים מהמים ושוטפים היטב.
6. מקלפים מגרגירי החומוס את בקליפה.
7.טוחנים את גרגירי החומוס במטחנת קפה קטנה וחזקה יחד עם הטחינה, המלח והלימון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק של ממרחץ טועמים ומתקנים תיבול.
8. מסדרים את ממרח החומוס על צלחת בצורה של עיגול עם חור באמצע. ממלאים את מרכז עיגול החומוס בתערובת הטופו שבמחבת.

בתאבון 🙂

מתכונים חדשים באתר:

קטגוריות המתכונים

0526989474

צרו קשר

רוצים גם אתם אירוע טעים במיוחד?
צרו קשר!