המתכון: מג'דרה עם עדשים מונבטות
מג'דרה שילדים אוהבים!
כן כן שמעתם נכון. הילדים טורפים את המג'דרה שהוכנה על פי המתכון שלי.
אני ממליצה לכם בחום להתחיל להכין בבית.
מג'דרה היא מנה בריאה לילדים (ולמבוגרים) ואם היא עם עדשים מונבטות אז היא אפילו בריאה עוד יותר.
מומלץ להכין כמות כפולה כי זה הולך להיעלם ממש ממש מהר 🙂
המצרכים
1 כוס אורז (בר / מלא / בסמטי)
1 כוס עדשים מונבטות
1 בצל גדול לבן / סגול
4 כפות שמן זית כתית בכבישה קרה
2 גבעולי סלרי + עלים
1 גזר
מיקס תבלינים: כורכום, כמון, מלח הימאלייה ופלפל שחור
2.5 כוסות מים
אופן ההכנה
1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בשמן.
2. קוצצים את הסלרי והגזר ומוסיפים אותם לבצל.
3. בוררים את האורז,שוטפים אותו היטב ומוסיפים לסיר.
4. שופכים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
4. כשהמים רותחים מוסיפים את מיקס התבלינים.
5. כשהמים נגמרים מוסיפים לסיר את העדשים המונבטות.
6. מערבבים היטב והמג'דרה מוכנה.
* איך מנביטים עדשים?
1. שוטפים את העדשים היטב
2. משרים את העדשים בקערה עם מים ללילה
3. מסננים את העדשים ומשאירים במסננת ל-12 שעות או עד שיוצא הנבט (בקיץ צריך לשים לב: מתקלקל מהר בחוץ)