המתכון: אל קאעיק (כעכים) למימונה
כי מי לא גדל על כעכים?
כל העדות נוהגות להכין כעכים. הדבר היחידי שמשתנה- זה הכמויות! יש כאלה שיותר ויש כאלה שממש יותר 🙂
על פי המתכון הזה הכעכים יצאו לכם פריכים, נושמים ולא דחוסים! פשוט מעדן!
כנראה שאחר כך תצטרכו לשמוע את כל המחמאות שיבואו בעקבות הכנת הכעכים 🙂
המצרכים לבצק
2 כוס קמח (חיטה מלאה, שיפון, כוסמין מלא)
1 כף מלח הימאלייה
6 כפות שמן
1 כוס מים חמימים
לציפויי הכעכים:
מים
שומשום
זעתר
מלח הימאלייה גבישי
אופן ההכנה
1. מערבבים את הקמח, המים, המלח והשמן יחד בקערה עד לקבלת בצק אחיד.
2. קורצים עיגולים מהבצק ויוצרים טבעות (מגלגלים את עיגול הבצק לצורת נחש וסוגרים את הקצוות).
3. מברישים במים ומפזרים שומשום / זעתר / מלח הימאלייה גבישי מעל.
7. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.