המתכון: אורז פרסי
המצרכים:
1 כוס אורז לבן
1 כוס אורז מלא
4 כוסות מים
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2 חבילת כוסברה
1/2 חבילת שמיר
1 כף כורכום
מלח הימאליה לפי הטעם
2 תפוחי אדמה / בטטה גדולים
כף שמן זית בכבישה קרה
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הכוסברה, הפטרוזיליה, והשמיר לחתיכות קטנות.
2. מבשלים בסיר על אש גבוהה את האורז עם המים ומוסיפים את העלים הקצוצים.
3. כשהמים רותחים מוסיפים את הכורכום והמלח. מנמיכים את האש עד להתאדות מוחלטת של המים.
4. מקלפים את תפוחי האדמה / הבטטות בעזרת קולפן וחותכים לפרוסות דקות ואז לקוביות.
5. מחממים את השמן במחבת ומפזרים את פרוסות תפו"א/הבטטות בשמן.
6. כשתפו"א מתרככים שופכים מעליהם את האורז המוכן ומהדקים היטב.
*אפשר לערבב את קוביות תפו"א/הבטטות בתוך האורז