המתכון: קניידלך "חלבוני"
מי אמר שקניידלעאך חייב להיות רק על בסיס פחמימות? ואולי אפשר אחרת?
לא במקום חס וחלילה 🙂 אלא בנוסף .
אז חשבתי, החלפתי, ערבבתי ו…יצא לי טעם מדהיםםםםםםםםם מלא חלבון מהצומח ועשיר בברזל.
מוזמנים להתפרע ולדמיין כאילו יצאנו ממצרים…אהה…ממכון כושר :-).
חג פסח שמח, שרירי ו…חזק 🙂
המצרכים
2 כוסות קמח עדשים כתומות
1/2 כוס עדשים שחורות מונבטות
1/2 כוס עדשים ירוקות מונבטות
1 כפית מלח הימלאייה לתערובת
1/2 כוס מים לתערובת
1/2 חבילת פטרוזיליה למרק הקניידלך
1/2 ליטר מים למרק הקניידלעאך
כף מלח הימלאייה למרק הקניידלך
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל המצרכים לתערובת יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
2. יוצרים עיגולים מהתערובת שהתקבלה.
3. מרתיחים את ליטר המים ומבשלים את עיגולי הקניידלך בסיר יחד עם הפטרוזיליה והמלח.
4. כעבור 20 דקות של בישול מכבים את האש.