המתכון: תבשיל קינואה עם ירקות
נכוןןן שכולנו מתנסים עם קינואה לאחרונה-כי חשוב לנו לאכול בריא יותר ולא תמיד הולך לנו???
לפני יומיים מנהלת השיווק שלי ביקשה ממני לתת לה מתכון מוצלח לקינואה כי היא כל פעם מנסה ומשהו לא עובד לה.
היא יודעת שזה טעים כי היא טעמה מחברה אבל כשהיא ניסתה להכין בעצמה כמה פעמים יצא לה לא טעים. אז בשבילה ובשביל כל אלה שמאד רוצים להתנסות עם מתכון בטוח ומבטיח – כתבתי את המתכון הזה של תבשיל קינואה עם ירקות שלי 🙂 שיהיה ב-ת-י-א-ב-ו-ן!!
המצרכים
1 כוס קינואה אורגנית
1 גזר גדול
1 פלפל כתום
1/4 כרוב לבן
1 בצל גדול
2 כפות שמן קוקוס
1 כפית מלח הימלאייה
תבלינים לפי הטעם (כורכום, פפריקה, פלפל שחור)
1/2 כוס מים
להגשה: חופן נבטחי חמניה
אופן ההכנה
1. משרים את הקינואה ללילה.
2.שוטפים את הקינואה היטב במסננת צפופה ומשאירים במסננת כ-8 שעות להנבטה.
3.מחממים בסיר את שמן הקוקוס.
4.קוצצים את הבצל ומטגנים קלות בשמן.
5.קוצצים את הגזר, הפלפל והכרוב לקוביות קטנות.
6.מוסיפים את הירקות לבצל שמטוגן קלות ומערבבים.
7.מוסיפים לסיר את הקינואה שהושרתה והונבטה.
8.מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
9.כשהמים רותחים מוסיפים את המלח ואת התבלינים ומערבבים היטב.
10.כשהמים רותחים מנמיכים את האש.
11.התבשיל מוכן כאשר כל המים נספגו (כ-20 דק)
12.מגישים את המנה לצד חופן נבטי חמניה שטופים היטב.