המתכון: סאמוסה (טבעוני)
המצרכים
250 גרם קמח (תערובת של מלא ולבן)
1 כף מלח שטוחה
רבע כוס שמן
100 גרם מים
1 תפוח אדמה בינוני
2 כפות אפונה מבושלת
מלח וכמון לתיבול תערובת תפוח האדמה והאפונה (לפי הטעם)
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את הקמח, המים, השמן והמלח עד לקבלת בצק אחיד.
2. קורצים לעיגולים (כ-6 עיגולים) ומשטחים אותם לפיתה דקה.
3. מבשלים את תפוח האדמה עד להתרככות ומועכים לפירה.
4. מוסיפים לפירה את האפונה המבושלת, מלח וכמון לפי הטעם.
5. מניחים את המילוי במרכז הפיתה וסוגרים את הבצק מעל המילוי, ומהדקים את הקצוות.
6. מניחים את הסאמוסה בתבנית על נייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות עד להשחמה (כ-20 דקות).