המתכון: שקשוקה
המצרכים:
1 בצל יבש
5 עגבניות רכות
2 גבעולי סלרי + העלים
1 גמבה אדומה
1/2 חבילת טופו טבעי (מפולי סויה לא מהונדסים)
2 כפות שמן זית
1 כף מלח הימאלייה
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
קורט פלפל שחור
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס מים
כף אורגנו
כף פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל לחתיכות קטנות ומטגנים אותו עם השמן במחבת.
2. חותכים את העגבניות לקוביות בגודל בינוני ומוסיפים אותן למחבת עם הבצל.
3. חותכים את הגמבה לקוביות ומוסיפים גם אותן למחבת.
4. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומביאים לרתיחה.
5. כשהתערובת רותחת מוסיפים את המלח, השום הכתוש והפלפל השחור.
6. קוצצים פנימה את הטופו ונותנים לו לספוג את הטעמים באש נמוכה.
7. קוצצים את הסלרי לקוביות ומוסיפים אותן פנימה (כדי שנרגיש את הקראנצ'יות שלהם כשנאכל)
8. מערבבים היטב הכל יחד ומניחים להתבשל כ-10 דקות.