המתכון: פסטבל ירקות
המצרכים לפסטה:
1 חבילת פסטה מקמח כוסמין מלא / חיטה מלאה
כפית מלח
המצרכים לרוטב:
1 בצל
2 עגבניות
1 גמבה אדומה
1 סלק מבושל
חופן עלי סלרי
3 כפות שמן זית
2 כפות רסק עגבניות
כפית אורגנו
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים .
2. כשהפסטה רכה מסננים אותה מהמים אבל משאירים 1 כוס מי בישול הפסטה .
3. חולטים את העגבניות (מכניסים אותן לקערה עם מים רותחים) ומקלפים מהן את הקליפה.
4. קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים אותו קלות במחבת עם שמן הזית.
5. קוצצים את העגבניות, הגמבה האדומה, הסלק ומוסיפים אותם למחבת.
6. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות, המלח, הפלפל שחור, האורגנו והמים ומביאים לרתיחה.
7. מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב במשך 10 דקות.
8. מכניסים למחבת את הפסטה עם מי הבישול שלה ומערבבים היטב.
9. מוסיפים את עלי הסלרי ומשאירים לבישול של עוד 5 דקות.
* הצעה- מגישים את הרוטב בנפרד. מעל הספגטי