המתכון: לחמניות זעתר במילוי זיתים
ריח בצק שמרים הוא ריח שקשה לעמוד בפניו.
ריח של זעתר הוא ריח ממכר.
עכשיו חברו את שניהם יחד והוסיפו זיתים.
מה קיבלתם? מנה מנצחת
המצרכים
2 כוסות קמח כוסמין
1 כפית מלח הימאלייה
1 כפית שמרים יבשים
1/2 כפית סוכר קנים אורגני
1/2 כוס שמן
1 כוס מים חמימים
1 קופסת זיתים ללא גלעין (חרוזית)
חופן זעתר
אופן ההכנה
1. מערבבים בתוך קערה את הקמח, השמרים והסוכר.
2. מוסיפים את המים החמימים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את השמן והמלח וממשיכים לערבב כ-5 דקות.
4. קורצים עיגולים מהבצק ומשטחים אותם לפיתה דקה.
5. קוצצים את הזיתים לחתיכות קטנות ומניחים כמות של 1/2 כפית במרכז הבצק .
6. סוגרים את הבצק כשהמילוי בפנים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
7. אופים בחום של 180 מעלות למשך כרבע שעה.
8. כשהלחמניות אפויות, מורחים מים על הלחמניות בעזרת מברשת אפייה ומפזרים זעתר מעל.